Používame cookies

Súbory cookie a ďalšie technológie sledovania používame na zlepšenie vášho zážitku z prehliadania našich webových stránok, na to, aby sme vám zobrazovali prispôsobený obsah a cielené reklamy, na analýzu návštevnosti našich webových stránok a na pochopenie toho, odkiaľ naši návštevníci prichádzajú. Viac info

Rodinný dom Hanušovce so skvelým potenciálom pre zručného majstra so vzťahom k histórii

Hanušovce nad Topľou
113 000 €
  • top

Popis nehnuteľnosti

Ponúkam Vám na predaj 4 izbový rodinný dom vo veľmi dobrom stave, na ulici Prešovská, na perspektívnom pozemku takmer 1200 m2 s možnosťou rozdelenia a prístupom z dvoch strán. Na pozemku sa nachádza aj historický objekt - 100 ročná kováčska dielňa s množstvom predmetov, ktoré používal pradedo kováč k svojej práci. Objekt nie je pamiatkovo chránený, ale zbúrať by ho bola asi škoda. Hľadá sa budúci majiteľ so vzťahom k histórii, ktorý by tento zaujímavý objekt ocenil. Skladá sa z dvoch miestností, jeho výmera je cca 120 m2, má drevený trámový strop, steny z kameňa a tehiel, plechová strecha. Čistá nezastavaná plocha pozemku pri dome má cca 450m2, využiteľných na menšiu stavbu, alebo s možnosťou odpredaja. Podrobnosti na obhliadke.  

Pozemok je mierne svahovitý, na hornej časti priamo pri hlavnej ceste sa nachádza rodinný dom vo veľmi dobrom stave. Dom je suchý, 4 izbový. Výmera obytnej plochy 1. podlažia – 120 m2. Jadro domu je z roku 1937. Prestavaný a rozšírený bol v rokoch 1958 a 1986.
Materiál muriva je tehla a tvárnice. 

Dispozícia: Vstup je zboku, cez krásnu obytnú verandu, po celej dĺžke presklenenú oknami. Z nej vchádzame do nadpriemerne veľkej kúpeľne s vaňou, WC, dvomi oknami, práčkou. Z kúpeľne prechod do špajze s výstupom do podkrovia.  

Druhé dvere - priamo oproti vstupným dverám vedú do kuchyne, ktorá je umiestnená v centrálnej časti domu, čo je veľmi výhodné pri rekonštrukcii, nakoľko prívody vody, elektriny, odpady atď, môžete ťahať rovnakou vzdialenosťou na obe strany domu. Z kuchyne vedú dvere do veľkej obývačky, okná orientované k ceste, a z obývačky je vstup do spálne, taktiež orientovanej do prednej časti domu. V obývačke sa nachádza funkčná kachľová pec. 

Druhé dvere z kuchyne vedú do izby s oknom do bočnej časti pozemku, z nej vstup do najmenšej izby a z nej popri špajze prechod do kúpeľne, do ktorej sme vstupovali cez verandu. 

Pôdorys s rozmermi nájdete medzi poslednými fotografiami. Na rovnakej stene, ako sú vstupné dvere do domu, sa o úroveň nižšie nachádzajú dvere do druhej časti domu, ktorá môže slúžiť ako ďalšia obytná jednotka. Používaná bola ako "letná kuchyňa", je v nej kachľová pec na varenie, vo veľmi dobrom stave, funkčná, malé pôvodné starožitné kuchyne - "kredence" rôznych druhov a kopec starožitných predmetov. Z tejto letnej kuchyne je vstup do veľkej miestnosti, a z nej východ dverami na bočný pozemok. V druhej časti letnej kuchyne sa nachádzajú masívne dvere do pivnice s hlinenou podlahou, prvá časť je na odkladanie, v druhej sa nachádza prekrásny kamenný klenbový oblúkový strop, podlaha taktiež hlinená. 

Z bočnej časti pozemku pod hornými dvomi izbami sa nachádza priestranná technická miestnosť s kotlom. Na tej istej úrovni vstup do garáže zboku, príjazd do garáže zo spodnej časti pozemku. 

Strecha garáže je zelenou strechou terasy horného rodinného domu.

 Na spodnej časti pozemku sa nachádzajú tri vstupné brány. Jedna k vstupu do garáže, druhá k vstupu ku kováčskej dielni, tretia na prázdny pozemok. Druhá a tretia brána sú ručne kované pradedom kováčom. 

Na pozemku sa nachádza murovaná udiareň, zajačníky, dreváreň. Sú tu rodiace ovocné stromy, okrasné kríky, nádherné kvety, skalné ruže. 

Táto nehnuteľnosť je kúskom histórie s možnosťou bývania v novšom dome, je šperkom na realitnom trhu a vyžaduje starostlivosť. Nachádza sa tu množstvo materiálu, ktorý je možné použiť pri obnove ,drevo, tehly, množstvo železného materiálu. Vypratanie je možné zabezpečiť zo strany majiteľov podľa požiadaviek budúceho kupujúceho. Je bez tiarch, okamžite k dispozícii po vyplatení. 

Pre bližšie info a termín obhliadky volajte Mgr. Jana Kimpanová, 0908 987 414           

Vlastnosti

Status:
aktívne
Vlastníctvo:
osobné
Stav:
čiastočne prerobený
Úžitková plocha:
120 m2
Plocha pozemku:
1185 m2
Kúpeľňa:
áno
Energetický certifikát:
nie
Krb:
áno
Garáž:
áno
Inžinierske siete:
áno
Terasa:
nie
Vykurovanie:
áno
Pivnica:
áno

Pozrieť na mape